Oman asuinmaan ja elämäntyylin kilpailuttaminen nettityön avulla

Kilpailuttamisesta puhutaan nyky-yhteiskunnassamme paljon – jopa niin paljon, että se on osittain saanut hieman negatiivisen kaiun. Kaiken sairaanhoidosta päivähoitopalveluihin mittaaminen rahassa ei ole suinkaan kovin hedelmällinen lähtökohta eikä kilpailuttamisen välttämättä tarvitsekaan tarkoittaa asioiden kilpailuttamista ainoastaan taloudellisten näkökohtien pohjalta. Kilpailutettaessa omaa asuinmaata kenties tärkein asia, jonka mukaan kilpailutusta käydään, on oma elämänlaatu – missä oma elämänlaatuni olisi paras mahdollinen. Tämä voi tarkoittaa kovin erilaisten ihmisten välillä kovin erilaisia asioita. Siinä missä joku toinen on sitä mieltä, että hänen elämänlaatunsa on parasta sellaisessa maassa, jossa hän voi parhaiten tehdä koulutustaan vastaavaa työtä ja jossa tätä työtä on tarjolla riittävästi uralla etenemismahdollisuuksien ollessa hyvät, voi joku toinen olla sitä mieltä, että hänen elämänlaatunsa on parhaimmillaan silloin, kun hänellä on mahdollisuus tehdä mahdollisimman vähän työtä ja keskittyä nauttimaan niistä asioista, joista hän eniten pitää. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi perhe tai ystävät tai vaikkapa liikunta tai matkustelu.

Netissä tehtävä työ voi tarjota väylän omien unelmien toteuttamiseen – vieraassa maassa kun oma kielitaito ei välttämättä riitäkään omaa koulutusta vastaavaan työhön tai kenties oman asuinmaansa kilpailuttaja onkin tullut siihen tulokseen, että haluaakin asua monessa maassa ja vaihdella tukikohtaansa nähden näin mahdollisimman paljon. Mutta miten tämä toimii käytännössä? Seuraavasta kappaleesta löytyy muutamia vinkkejä.

Miten tämä toimii käytännössä?

Ensinnäkin on tärkeää tiedostaa omat haaveensa ja sitoutua niiden toteuttamiseen. Jos oman asuinmaasi kilpailuttamisen yhteydessä alkaa näyttää siltä, että jokin muu maa kiinnostaa kotimaata enemmän, kannattaa suunnitella, miten tilanteen voisi korjata. Tai jos haluat viettää reppureissaajan elämää, mutta mietit, mistä saisit toimeentulosi tällä tavalla eläen, kannattaa tätäkin asiaa alkaa selvitellä. Myös tässä tapauksessa hyvin tehdyt suunnitelmat ovat ainakin suunta siihen, että projekti alkaa olla puoliksi tehty.

Jos aiot olla ulkomailla vain tietyn aikaa, kannattaa selvittää voisitko saada työstäsi tätä varten virkavapaata tai vuorotteluvapaata. Jos taas haaveilet pidempi aikaisesta muutoksesta, kannattaa selvittää, voisiko internetistä olla sinulle tässä apua. Netistä löytyy useita työnvälitysportaaleja, joissa työnantajat ja -tekijät kohtaavat toisensa. Näissä portaaleissa työtä voidaan sekä tarjota että vastaanottaa ympäri maailman, mikä on erityisen näppärää, koska näin työtä on runsaasti tarjolla ja sitä voidaan myös tehdä, olitpa sitten missä päin maailmaa tahansa – kunhan sinulla vain on käytössäsi nettiyhteys. Voit vaihtaa halutessasi asemapaikkaa, mutta työt kulkevat mukanasi!

Tällaisissa portaaleissa on tarjolla esimerkiksi erilaisia kirjoitus- ja käännöstöitä, jotka saattavat liittyä esimerkiksi blogien kirjoittamiseen, verkkosivustojen kääntämiseen ja markkinointiin. Myös esimerkiksi SEO-optimointi sekä SEO-optimoitujen tekstien kirjoittaminen tarjoavat työtehtäviä netissä.
Jos etsit netissä tehtävää työtä, kannattaa luoda profiili yhteen tai kahteen tällaista työtä välittävään portaaliin. Aivan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, millaista työtä osaat – mitä taitojasi voisit hyödyntää tässä työssä? Millaista koulutusta sinulla on? Entä työkokemusta? Mikä on kielitaitosi? Käytä profiilisi luomiseen hetki, jos toinenkin ja tarkista, että sen kirjoitusasu on kunnossa. Ota itsestäsi edustava profiilikuva ja liitä se profiiliisi. Liitä mukaan mahdollisia työnäytteitä.
Kun profiilisi on valmis ja varmennettu, on aika aloittaa työnetsintä. Kirjoita aina tarjouksesi kunnolla ja pohdi, millainen korvaus työstä on asianmukainen. Joissakin palveluissa näet myös muiden hakijoiden tarjoukset, jolloin voit pohtia omaa tarjoustasi niiden pohjalta.

Seuraavalla sivullamme perehdytään bloggaamiseen ansaitsemiskeinona. Tämä ei kenties ole sellainen keino, jonka varassa voit ajatella eläväsi – edes edullisissa maissa – ellei sinulla sitten ole erityisen suosittua blogia, mutta lisätuloja blogi kyllä voi tuoda ja kaikista edullisimmissa maissa jo satastenkin lisäansiot voivat olla merkittävä lisätulo omassa budjetissa.