Johtopäätöksiä

Kuten edellä onkin jo ehditty todeta, voidaan nykyisin sanoa elettävän internetin ja teknologian valta-aikaa ja internet tarjoaakin runsaasti erilaisia mahdollisuuksia ansaita. Jos haaveilet elämästä ulkomailla tai elämästä reppureissaten, voi juuri internet tarjota sinulle mahdollisuuden ansaita tuloja, joiden avulla voit toteuttaa unelmasi – jotkut tällaisesta elämästä haaveilleet ovat jo käyttäneet onnistuneesti tätä mahdollisuutta esimerkiksi oman näköisen elämän luomisen tukipilarina. Monien hyvien ominaisuuksiensa lisäksi internet voi siis auttaa sinua tavoittelemaan unelmiasi.

Etätyö voi tarjota mahdollisuuden esimerkiksi matkustella ja tehdä töitä reissun päältä sen verran, että tulee toimeen. Tällainen työnteko vaatii ainoastaan koneen ja internet-yhteyden. Usein netin kautta tehtävä työ tarjoaa tosin lähinnä taskurahoja, mutta jos on valmis näkemään hieman vaivaa, myös itsensä kokopäiväisesti työllistäminen netin kautta on mahdollista.

Nykyisin saatetaan puhua jopa oman asuinmaan kilpailuttamisesta ja oravanpyörän ulkopuolelle hyppäämisestä. Moni on jo huomannut, että maailmasta löytyy lukuisia mielenkiintoisia maita, joissa elinkustannukset ovat niin kovin pieniä verrattuina Suomen vastaaviin, että etätyöstä ansaituilla rahoilla voi elää oikeinkin kivasti, vaikka tekisikin työtä vain puolipäiväisesti tai jopa vielä vähemmän. Tämä tarjoaa oravanpyörän ulkopuolelle kaipaavalle mahdollisuuden nauttia matkustelusta ja uusien asioiden kokemisesta.

Blogin pitäminen on suosittu tapa ansaita rahaa ja harrastaa netin kautta. Blogi ei välttämättä ole mikään kultakaivos ja bloggaaja ansaitsee sen kautta todennäköisesti korkeintaan taskurahoja tai pientä lisätuloa. Suosituimmat bloggaajat ovat kuitenkin onnistuneet työllistämään itsensä täysin bloginsa kautta. Tämän voidaan kuitenkin sanoa olevan niin harvinaista, että rahankiilto silmissä blogia ei kannata perustaa. Sen sijaan pientä lisätuloa etsivälle oma blogi voi kuitenkin olla mukava harrastus ja taas toisaalta edullisissa maissa jo sadankin euron tulot voivat olla mukava lisä omaan budjettiin.
Jos netissä haluaa ansaita tosissaan, kannattaa liittyä netissä tehtävää työtä välittävään portaaliin, jossa tällaista työtä tarjoavat työnantajat ja työtä etsivät työnhakijat voivat kohdata toisensa. Oma profiili kannattaa laatia palveluun huolella. Se antaa sinusta ensivaikutelman mahdollisille työnantajille.

Nettityön tulevaisuus

Nettityön suosio tulee luultavasti entisestään nousemaan yhä useamman huomatessa netin tarjoamat moninaiset mahdollisuudet. Lisäksi nykyisin on kenties aikaisempaa sosiaalisesti hyväksytympää elää omannäköistään elämää – kaikkien ei enää tarvitse asua omakotitalossa aviomiehen tai -vaimon, kahden lapsen ja kultaisennoutajan kanssa, vaan myös muunlaiset ratkaisut ovat sosiaalisesti hyväksyttyjä ja myös yhä useampi haluaa elää aivan toisenlaista elämää. Työntekijän palkkaaminen on jo nyt Suomessa kallista kaikkine sosiaaliturvamaksuineen ja muine lisäkuluineen, minkä vuoksi myös yhä useampi työnantaja tulee todennäköisesti tulevaisuudessa käyttämään internetiä rekrytointiväylänä. Netissä on tarjolla jo nyt runsaasti erilaisia työtehtäviä ja tämä työtehtävien valikoima tulee todennäköisesti entisestään laajenemaan tulevaisuudessa.

Sen sijaan blogien tulevaisuutta on hieman vaikea arvioida. Osa on sitä mieltä, että niiden kulta-aika alkaa olla ohi jo nyt ja että erilaiset vloggaajat ja tubettajat ovat jo nyt ajaneet bloggaajien ohi. Kenties blogeissakin tullaan tulevaisuudessa näkemään yhä enemmän erilaisia ratkaisuja – esimerkiksi videoiden lisäämistä blogiin ja muita luovia elementtejä, jotka saattaisivat auttaa nostamaan blogit uuteen kukoistuskauteensa.

Netissä liikkuu jo nyt valitettavan paljon huijareita ja todennäköisesti tällaiset huijausyritykset tulevat tulevaisuudessa lisääntymään. Tämän vuoksi terve maalaisjärki onkin oivallinen kumppani netissä liikuttaessa – liian hyviä lupauksia ei pidä uskoa! Internetissä läheskään kaikki mikä näyttää todelta ei ole totta ja toisinaan saattaakin olla vaikeaa erottaa totuus valheesta ja päinvastoin. Tästä syystä onkin kovin tärkeää oppia aivan uudenlaisia medianlukutaitoja – erityisesti, jos aiot työllistää itsesi verkon kautta.